Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

VAIKAI SUSITIKO SU RAŠYTOJA REBEKA UNA

Lapkričio 21 d. į biblioteką atvyko ypatinga viešnia – vaikų knygų rašytoja Jurga Šalaševičiūtė, pasivadinusi Rebekos Unos slapyvardžiu. Susitikimo metu ji vaikams pristatė pirmąją savo knygą, tapusią viena iš leidyklos „Alma littera“ konkurso laimėtojų.Už savo debiutinį kūrinį „Atjunk“ rašytoja apdovanota dviem premijomis: metų knygos (rinko visos Lietuvos skaitytojai) bei Prano Mašioto premija už Geriausią metų knygą vaikams ir paaugliams (įteikė Lietuvos IBBY skyrius).
Autorė turi ir kitų laimėjimų: 2017 m. „Atjunk“ pateko į reikšmingiausių knygų šimtuką bei populiariausių 2016 m. lietuvių autorių grožinės literatūros penketuką; 2017 m. knyga „Aš esu Tomas, seklys“ įtraukta į 2016 m. Metų knygų penketuką; 2017 m. psichologinė drama-romanas „Šeštadienį, aštuntą valandą“ tapo leidyklos „Alma littera“ organizuojamo paauglių ir jaunimo literatūros konkurso nugalėtoju.
Susitikti su rašytoja atvyko Telšių „Ateities“ progimnazijos 6 b klasės vaikai su lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Lina Dijokiene bei mokytojo padėjėja Albina Mitke. Išklausę autorės pasakojimų apie knygos „Atjunk“ sukūrimo istoriją, svarbiausius įvykius, vaikai susiskirstė į penkias komandas ir kūrė savo išgalvotą ateities pasaulį.
Pirmoji komanda turėjo sukurti ir pristatyti ATEITIES KAMBARĮ, antroji kūrė ATEITIES DIENOTVARKĘ, trečioji – ATEITIES MOKYKLĄ, ketvirtoji – TECHNOLOGIJAS, penktoji – BENDRAVIMĄ TĖVAI/VAIKAI. Vaikai buvo labai kūrybingi ir šmaikštūs, greitai įsijautė į kūrėjo vaidmenį. Laikas tiesiog nejučia praskriejo, o kiek daug buvo emocijų, kai reikėjo pristatyti savo ateities pasaulius. Džiaugiamės turėję galimybę susipažinti su rašytoja ir pabandę pabūti ateities kūrėjais.
Kitas penktokų ir šeštokų susitikimas su rašytoja Rebeka Una vyko Nevarėnų pagrindinėje mokykloje.
Bibliotekos projektą „Biblioteka: išlaisvink kūrybiškumą ir tapk kūrėju“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Telšių rajono savivaldybė.
 
 
Savanoris bibliotekoje