Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

APTARĖME RŪTOS ŠEPETYS KNYGĄ „TARP PILKŲ DEBESŲ“

Vasario 28 d. bibliotekoje vyko renginys Lietuvių kalbos dienoms paminėti – netradicinė lietuvių kalbos pamoka. Aptarėme Rūtos Šepetys knygą „Tarp pilkų debesų“ – lietuvių kilmės amerikiečių rašytojos pasaulinį bestselerį apie nepalaužiamą žmogaus dvasios prigimtį net didžiausių tragedijų akivaizdoje. Priežastis, kodėl autorė norėjo romaną skirti jaunuoliams, buvo daug Lietuvoje sutiktų tremtį išgyvenusių žmonių, kurie trėmimų metu buvo paaugliai. 

Į susitikimą atvyko Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos I a ir b klasių gimnazistai su lietuvių kalbos mokytoja Sonata Krasauskiene. Vaikų ir jaunimo aptarnavimo skyriaus darbuotoja Aušra Ubartienė pamoką pradėjo įkvepiančiu Irenos Daubarienės eilėraščiu. Vyr. bibliotekininkė Kristina Vaičiekauskienė daugiau papasakojo apie rašytoją ir jos knygą „Tarp pilkų debesų“. Jaudino narsios merginos išlikimo sovietmečiu istorija – užburianti, užgniaužianti kvapą ir pavergianti širdį.

Žinias apie perskaitytą knygą gimnazistai pasitikrino viktorinoje. Jaunuoliai buvo suskirstyti į keturias komandas, varžėsi tarpusavyje. Dalinosi įspūdžiais, kaip sekėsi skaityti knygą.

Tikimės, kad gimnazistai bibliotekoje įdomiai praleido laiką.

 
Savanoris bibliotekoje