Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

DAILĖS EDUKACIJOS LIETUVIŲ KALBOS DIENOMS PAMINĖTI

Bibliotekos Inovacijų ir mokymo centre vyko edukatorės Aušros parengtos dailės edukacijos, skirtos Lietuvių kalbos dienoms paminėti.

Kūrybinio užsiėmimo „Žuodis i vaizds“ metu pasikalbėta apie žemaitiško žodžio grožį ir svorį.  Dalyviai įvairiomis priemonėmis bandė ne tik užrašyti žodį, bet ir jį „nupiešti“, rasti jam tinkamą liniją, raidžių formą, dydį bei vietą lapo plokštumoje, taip atrasdami naujas žodžio ir vaizdo sąsajas.

Edukacijos „Akvarelinės H. Radausko eilėraščių interpretacijos“ dalyviai žaismingai ir ekspresyviai atsidavė kūrybinei veiklai, smagiam nuotykiui – atrasti ryšį tarp spalvų ir žodžių.

Henriko Radausko – XX a. lietuvių išeivijos poeto esteto, vertėjo, vieno žymiausių XX a. lietuvių poetų modernistų – eilėraščiai buvo pasirinkti neatsitiktinai. Gamtos grožį poetas atskleidžia vizualiai, jis kuria eilėraštį kaip tapytojas – akvarelę. Išsirinkę vidinę nuotaiką atitinkančią ar šiaip labiausiai patikusią poezijos eilutę, edukacijos dalyviai jos atitikmenį rado ir savo nulietose akvarelės fragmentuose.

 
Savanoris bibliotekoje