Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

M. KNEITAITĖS POEZIJOS IR TAPYBOS PARODOS UŽDARYMAS

Balandžio 11 d. Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje vyko Margaritos Kneitaitės poezijos ir tapybos parodos „Dešimt“ uždarymas.
Dešimt emocinių būsenų, kurias viena po kitos išgyvena moteris, įpuolusi į nesėkmingai besiklostančių santykių dramą. Tai ciklas, kuris prasideda viltimi ir baigiasi susitaikymu, ateinančiu patyrus visą neigiamų emocijų spektrą.
Idėja, užgimusi kaip scenarijus šokio spektakliui, dėl išorinių aplinkybių pakeitusi formą ir atgimusi dešimties eilėraščių rinkiniu, materializavosi ne tik tekstu, bet ir iliustracijomis ant drobės.
Parodos uždarymo metu paveikslai ir rašytinis tekstas atgijo performatyviu trijų aktorių vyksmu, kuris suteikė kūriniui trečiąjį išraiškos sluoksnį – gyvą, garsinį, judantį, kūnišką pavidalą. Jautrų išgyvenimų vyksmą kūrė Julija Kneitienė, Rasa Stanevičiūtė, Rasa Vaičkutė.
Kūrinio autorė M. Kneitaitė visoms moterims, atsidūrusioms krizinėse santykių situacijose, linki neignoruoti net tamsiausių savo jausminių išgyvenimų, suprasti juos, pripažinti, leisti jiems sveikai būti taikoje su savimi. O svarbiausia – nelikti vienoms ir, jei reikia, būtinai kreiptis pagalbos.
Telšių krizių centro direktorė Dalia Pušinaitė, psichologė Toma Vaitkevičienė, Vilties linijos konsultantė Reda Sabaliauskienė papasakojo apie savo institucijų veiklą ir pakvietė, ištikus krizei, visada kreiptis. Skambėjo jaunosios poetės Samantos Abromavičiūtės eilės.
 
Savanoris bibliotekoje