Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2012 » 2012 04 27 Nacionalinę bibliotekų savaitės atgarsiai Kaunatavos bibliotekoje

2012 04 27 Nacionalinę bibliotekų savaitės atgarsiai Kaunatavos bibliotekoje


Nacionalinę bibliotekų savaitę Kaunatavoje pradėjome renginių pristatymu- diskusija, „Kas tau yra biblioteka“. Kadangi šiemet savaitės devizas "Biblioteka : spausk PATINKA!" pakvietėme savo lankytojus visą savaitę dalyvauti elektroniniame balsavime, parašyti savo komentarus ir nuomonę elektroninėje erdvėje. Ypač aktyvus buvo senjorai, jie domėjusi kitų bibliotekų skaitytojų nuomone, vykusias renginiais.

 Savaitės metu, kasdien vykdavo kas nors naujo, neįprasto. Antradienį bibliotekoje šurmuliavo jaunimas. Jei aktyviai pasisakinėjo apie biblioteką, kokią įsivaizduoją ją ateityje. Nors nuomonių buvo gan įvairių visi vieningai nusprendė, kad biblioteka yra centras, į kurį norisi ateiti „kažko“, kada viskas nusibosta, kada norisi ko nors naujo, kada labai smagu arba kai labai nuobodu. Tądien startavo ir nurašytų knygų skulptūrų konkursas, kurio rezultatus nuspręsta skelbti Rugsėjo 1 -ąją, mokslo ir žinių dieną. Susirinkę, taip pat kalbėjo apie knygų iliustracijas, kokios jiems patinka ir kaip jos atspindi knygos turinį. Kadangi kovo mėnesį žymiai lietuvių knygų iliusratorei, skulptorei, fotomeninkei Domicelei Tarabildaitei- Tarabildienei sukanka 100 metų, drąsiausi pabandė perpiešti iliustracijų fragmentus.

Vaikai bibliotekoje būrėsi ketvirtadienį, nes patys mažiausi Kaunatavos pagr. mokyklos mokinukai lankantys paruošiamąją klasę (mokytoja L. Čiapienė), paruošė spektakliuką "Katinėlis ir gaidelis" ir pakvietė visus jį pažiūrėti. Jaudulio užteko ir vaidintojams ir žiūrovams, o ir atėjo visi ne tuščiomis, o su piešinėliais, kuriuose pavaizduota boružė- kuri ir yra jau daugelį metų Kaunatavos bibliotekos simbolis. Boružės formos atsinaujinęs gėlynėlis pasitinka ir visus ateinančius bibliotekos lankytojus.

Taip pat pristatėme projektą, kurį vykdo "Mažojo Princo fondas- visa Lietuva skaito vaikams" , ragindama visus kuo daugiau garsiai skaityti savo vaikams. Pirma knygele garsiai skaitoma Kaunatavos bibliotekoje tapo šiemet skaitomiausia metų knygele išrinkta ir per Vaikų knygos dieną karūnuota S. Maršak „Dvylika mėnesių“.

Penktadienį vyko senjorų diena. Prasidėjo ji siuvinėtų darbų parodos atidarymu (autorė L. Lauciuvienė). Tai jau antroji šios autorės paroda šiemet bibliotekoje. Visą pavasarį džiugino jos origami burbulai, o dabar spalvomis pražydo siuvinėti kryželiu paveikslai. Taip pat, dar kartą buvo pagerbtas ilgametės Kunatavos bibliotekos darbuotojos a.a. Aldonos Martinkienės atminimas, jos 80- ojo gimtadienio proga. Padaryta nuotraukų paroda ir jos išmokytų kepinių receptų pasidalijimas.

Smagu, kad kartu su mumis pabūti ir bibliotekai padovanoti keletą knygų atvyko Lietuvos Nepriklausomybės akto signataras L. Simutis, kuris yra kilęs ir Kaunatavos kaimo. Ir jo padovanotose knygose „Varpas“ NR. 44, bei „Pamirštas SSRS karo nusikaltimas. Rainiai 1941 06 24- 25“ yra pasakojama apie keletą Kaunatavos kaimo gyventojų ir jo paties atsiminimai apie šeimą bei tėvą, kuris ilsisi kartu su žuvusias Rainių miškelyje.

Savaitę vainikavo ir renginių ciklą užbaigė Pinhole (camera obscura) fotografijos diena ir nuotraukų parodos "Ledo istorijos" atidarymu (autorė V. Jocienė). Visos savaitės metu atidarytos parodos veiks gegužės mėnesį ir džiugins lankytojus, bei primins, kad biblioteka yra vienu įdomiausiu ir informatyviausių kultūros centru mūsų gyvenvietėje.

 
Savanoris bibliotekoje