Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2012 » Į Lakštingalų slėnį "suskrido" bibliotekininkai

Į Lakštingalų slėnį "suskrido" bibliotekininkai

Telšiškiai

Š. m. birželio 8–9 dienomis Klaipėdos rajone, Lapių kaime esančiame nuostabaus grožio Lakštingalų slėnyje, vyko XI Žemaitijos bibliotekininkų sporto sąskrydis, kurio tema – „ Indėniada ".

Nusiteikę draugiškoms varžytuvėms sportinėse rungtyse ir smagiam bendravimui į sąskrydį vyko ir Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos bibliotekininkai.

Šventės atidarymas buvo pradėtas indėnišku pasisveikinimo šokiu, „ Didžiosios genties " vado Raudonojo sakalo – Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos direktoriaus Juozo Gutausko bei šventės svečių sveikinimais.

Sąskrydžio tikslas – ne tik vienyti bibliotekininkus profesinei veiklai ir draugystei, skatinti aktyvesnį dalyvavimą sporto varžybose, bet ir populiarinti Žemaitijos ir Pajūrio regiono turizmo galimybes bei gamtines vertybes.

Sąskrydyje dalyvavo 13 komandų. Dalyviai buvo išbandomi šamano užduotimis. Teko šaudyti į taikinius iš lanko, mėtyti mokasiną, nešti baidarę, rungtis indėniškoje estafetėje, dalyvauti kitose smagiose rungtyse.

Po aktyvios veiklos bibliotekininkų dar laukė genčių prisistatymai, stovyklaviečių įrengimo, bei indėniško stalo vertinimai. Dieną užbaigė indėniški šokiai, laužas ir kitos ritualinės apeigos.

Lietuvos bibliotekininkų draugijos Telšių skyriaus pirmininkė Irena Jurevičienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje