Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2012 » Vakaro poezija. Mėnesienos kuždesiai

Vakaro poezija. Mėnesienos kuždesiai

Vakaro poezija. Mėnesienos kuždesiai

Iš tūkstantmečių glūdumos atkeliavusios žinios apie Mėnulio ritmo įtaką žmogaus gyvenime projekto ,,Vakaro poezija. Mėnesienos kuždesiai" organizatoriams reiškia viltį, kad mėnulis keisdamas savo fazę ir padėtį dangaus skliaute vos ne kiekvieną parą ,, patikslins" ir projekto vakarų dalyvių mintis apie geros poezijos ir muzikos svarbą mūsų gyvenime.

Birželio 20 d. gausus poezijos mėgėjų būrys pasitiko mėnulio jaunatį ne tik su nuostabiu vaizdu į ežerą , žvakių liepsnomis, bet puikiais poezijos tekstais ir įdomia muzika.

Šiame renginyje su poezijos mylėtojais kuždėjo 2012 metų Poezijos pavasario vainikuotas laureatas, poetas , eseistas, vertėjas Eugenijus Ališanka. Jis iškart užkariavo susirinkusių dėmesį. Kartu su eilėmis skambėjo grupės ,,Saulės broliai" nario, charizmatiško muzikanto Sauliaus Petreikio įvairiais instrumentais atliekama muzika, kurią jis grojo visu savo vidumi ir jautrumu.

Vakarą vedė Kultūros centro režisierė Giedrė Kavaliauskaitė-Butkė ir jaunimo studijos ,,Entuziastai" grupė.

Vakaro dalyvių padėkos projekto rengėjams reiškia, kad per gerą poeziją puoselėjame turtingiausią lietuvių kultūros paveldą-kalbą bei teikiame dvasinę atgaivą.

2012 m. liepos 4 d. per mėnulio pilnatį su poezijos gerbėjais kuždės Nacionalinės premijos laureatas, poetas Donaldas Kajokas.

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje