Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2010 » 2010 10 29 Kaunatavos bibliotekoje vyko Pikelių ir Kaunatavos gyventojų susipažinimo popietė

2010 10 29 Kaunatavos bibliotekoje vyko Pikelių ir Kaunatavos gyventojų susipažinimo popietė

Penktadienio popietę į Kaunatavos biblioteką sugūžėjo ilgai laukti svečiai iš Pikelių (Mažeikių r.). Šis susitikimas ypatingas dar ir tuo, kad pikeliškiai apie Kaunatavos kaimo moterų klubą „Marijonos“ veikiantį prie bibliotekos sužinojo iš „Kaimo laikraščio“, o laikraštį „Ūkininko patarėjo“ redakcija padovanojo 1100 Lietuvos kaimo ir miestelių bibliotekų, tame tarpe Pikelių ir Kaunatavos bibliotekoms. Tad geri darbai, tęsia gerus darbus...Pikelių kaimo kultūrinio darbo organizatorė Eliutė Pocevičienė parašė laišką, kviečiantį bendradarbiauti ir supažinti. Jau pats laiško gavimas, šias kompiuterių ir telefonų laikais, buvo kaip mažas stebuklas, tad žinoma, kad labai norėjome pažinti vieni kitus...

 

Pikeliškiai atsivežė šiltą ir džiaugsmingą koncertą, kuriame kaip ir nebuvo žiūrovų, visi kartu dainavo, o jų suvaidinti vaizdeliai sukėlė begalę šypsenų. Kiekviena daina krito į širdį žinoma melodija ar širdingais, taip kiekvienam artimais, žodžiais. „Bočių“ bendrijos „Atgaiva“ kolektyvas džiugino žinomomis dainomis, o „Marčių“ jaudinančiomis melodijomis.

„Marijonos“ laukė parengusios rankdarbių parodą. Parodą atsivežė ir svečiai nustebinę daugybe raštų, mezgėjų kantrybę ir kruopštumu. Sutarėme, kad pasitarusios ir Kaunatavos kaimo moterys artimiausiu metu Pikeliuose pristatys savo rankdarbius. O kad Kaunatavos moterys domisi daugelių senųjų ir naujai atsiradusių meno šakų, pademonstravo susitikimo metu ir drąsiausios Pikelių merginos išvyko pasidariusios po dekupažinį papuošaliuką.

Kad vykdami į Pikelius vešimės ir savo mokinukų, jau net neabejojame, nes pikeliškiai atvežė pluoštelį laiškų mūsų mokyklos vaikams. Ta viliojanti laiško paslaptis tikimės sugundys bendrauti ir jauniausius mūsų kaimo gyventojus.

Kartu su Pikelių kultūros centro kolektyvu atvyko ir tautodailininkė, tapytoja iš Tirkšlių (Mažeikių r.), o jos darbai akimirką pripildė biblioteką pačių įvairiausių spalvų ir niūri rudens diena tapo iškart linksmesnė. Pati autorė nustebino ne tik paveikslais, bet ir savo biografiją pristatydama eilėraščiu, į kurį sudėjo visą savo gyvenimo kelią. Bibliotekoje paroda veiks dar porą savaičių, bet ir pirmomis dienomis sulaukė nemažai susidomėjusių lankytojų. Atvykusi pasiimti paveikslų A. Krapauskienė prižadėjo surengti piešimo pamokėlę ir padėti visiems norintiems išbandyti tapybos dažus.

Pasirodo labai nedaug tereikia gerai pradžiai- laikraščio, laiško ir gerų norų.

 
Savanoris bibliotekoje