Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2010 » 2010 05 07 Kaunatvoje paminėta Europos diena

2010 05 07 Kaunatvoje paminėta Europos diena

Kaunatavoje jau tapo tradicija kas met, gegužės mėnesį, pažymėti Europos Sąjungos dieną.

Tradicija tapo ir pasodinti medelį Europos alėjoje prie Kaunatavos pagrindinės mokyklos. Šiemet Kaunatvos sodininkai Virginija ir Remigijus Gailiai padovanojo riešutmedį, tad po keleto metų sodintojai galės džiaugtis ir riešutukais.

Šiais metais šventė pasiliko šūkį- „Kad mūsų kaimas būtų gražiausias Europoje !“ . Tokiu pavadinimu kaimo centre šurmuliavo gėlininkų mugė, kad kaimas galėtų nuo pat pavasario pasipuošti gėlėmis. O vaikai iš geltonų ir mėlynų iškirptų gėlių sudėliojo Europietišką gėlyną. Šalia gėlyno įsikūrė ir „foto ateljė“ „Pro Europos langą“, kur savo šypseną galėjo įsiamžinti kiekvienas norintis ir akimirka, užsidėjus skrybėlę ar kepurę, pamėginti pasijusti kitos šalies piliečių. Moteris labiausiai viliojo raudona skrybėlaitė, nukelianti gal į Prancūzijos Eiziejaus laukus, bet dažniausias rinkosi Lietuvišką šiaudinę skrybėlę ir dosniai dalijo šypsenas. Kiekvienas buvo apdovanotas Telšių Europe direct centro įsteigtais prizais ir dovanėlėmis.

2010 – tieji Europos metai yra skirti kovai su skurdu ir socialine atskirtimi, tad Kaunatavos kaimo moterų klubas „Marijonos“ prisidėjo ir prie Telšių Europe direct rengiamo labdaros aukciono „Aš dovanoju tau...“, kuriam pasiuvo keletą gerumo meškučių, kurie jau šildo kieno nors mažą širdelę, o surinktos lėšos skirtos Žemaičių bendruomenės fondo socialiniams projektams.

Lietuvos įstojimo į Europos sąjungą gimtadienis tikrai padėjo kaimui tapti nors truputį linksmesniam, europietiškiasniam, žalesniam ir geresniam.

 
Savanoris bibliotekoje