Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2010 » 2010 10 11-15 Atvirų durų savaitė vaikų literatūros skyriuje

2010 10 11-15 Atvirų durų savaitė vaikų literatūros skyriuje

Vaikų literatūros skyriuje vyko atvirų durų savaitė "Eime į biblioteką".

  Savaitė skirta pradinių klasių mokiniams. Pirmieji vaikų bibliotekoje apsilankė V. Borisevičiaus katalikiškos gimnazijos antrokai, kurie atėjo lydimi savo mokytojų Aistės Mileikienės ir Jadvygos Arlauskienės.

Vaikus bibliotekoje pasitiko Močiutė su dviem savo anūkais (Žemaitijos kolegijos studentai). Bendraujant su vaikais, paaiškėjo, kad kai kurie į biblioteką atėjo pirmą kartą, todėl jiems buvo parodyti visi bibliotekos skyriai, papasakota, kaip galima tapti skaitytoju, kaip elgtis bibliotekoje, supažindinta su populiariausiomis vaikiškomis knygomis. 

Didžiausią šurmulį renginio metu sukėlė pasirodžiusi Pepė Ilgakojinė su lauktuvių kupinu lagaminu. Pepė vaikams pateikė daug klausimų iš savo gyvenimo. Ji norėjo sužinoti, ar gerai vaikai ją pažįsta, ar žino, kur ji gyvena, kiek jai metų, su kuo draugauja. Pepė apdalijo vaikus lauktuvėmis.

Po renginio vaikai suskubo prie lentynų ieškoti naujų nuotykių, paslapčių, stebuklų ir išminties lobių. Bibliotekininkės džiaugėsi, kad skaitytojų gretos pasipildė naujais skaitytojais.

Savaitės metu bibliotekoje apsilankė ir Telšių specialios mokyklos auklėtiniai su mokyt. Monika Račinskaite. Visi kartu jaukioje ir šiltoje aplinkoje kalbėjosi apie gerą draugą bei brangų turtą – knygą.

Kiekvienas atėjęs, į biblioteką, išsirinko sau patikusią knygelę, skaitė jos ištraukas, diskutavo – kodėl patiko ši knygelė, kodėl nepatiko ir kas joje yra gražaus.Telšių dailės mokyklos parengiamosios klasės mokiniai, kartu su mokytoja Nijole Antušaite, papuošė vaikų literatūros skyriaus langus išpuoštomis raidėmis.

Rūta Savickienė

 
Savanoris bibliotekoje