Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2010 » 2010 11 08 Magiškas šiaurietiškas rytas Buožėnuose

2010 11 08 Magiškas šiaurietiškas rytas Buožėnuose

Ūkanotą lapkričio 8-osios rytą Buožėnų pagrindinės mokyklos salė trumpam virto Magijos karalyste. Į kasmetinę Šviesos ir knygos šventę iš įvairių kampelių sugužėjo raganiai, burtininkai, fėjos, princesės ir kiti stebuklingi pasakų herojai. Juos pasitiko gerasis burtininkas su savo mokiniu velniuku ir tamsos valdovė ragana.
Magijos žinovas burtininkas su velniuku susirinkusiems skaitė istorijas „Ruonio kailis“, „Pasakojimas apie suomius“. O piktoji ragana vis trukdė: kėsinosi visiems sumaišyti protą, užtemdyti saulę, net sudeginti karalystę. Tačiau tam įvykti sutrukdė burtininko išvirtas nuoviras – Laimės eleksyras, turintis magiškos galios, apsaugantis nuo blogio jėgų. Šventės pabaigoje išaiškėjo, kad ragana buvo bloga, krėtė kvailystes, nes... neturėjo draugų. Kadaise buvęs jos draugas velniukas suskubo pikčiurnai į pagalbą. Jis kartu su vaikais davė raganai darbą – perskaityti pasaką „Elfų karvė“. Ragana šauniai susidorojo su užduotimi ir tapo visų vaikų drauge.
Žinoma, kokia gi šventė be linksmybių, raganaitė visus smagiai įsupo į žaidimų sūkurį, o bibliotekininkės užbaigdamos šventę pasidžiaugė puikiu magijos herojų pasirodymu bei pakvietė į piešinių ir knygų parodą bibliotekoje.
Asta Zaveckytė
 
Savanoris bibliotekoje