Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2011 » 2011 01 13 Sausio 13-osios renginys Buožėnuose

2011 01 13 Sausio 13-osios renginys Buožėnuose

Prisimenant Sausio įvykius...

Tik tikėdami tiesa ir laisve,
žmonės pakeičia ne tik savo šalies likimą,
bet dar ir suteikia vilties visam pasauliui
Tomas Šernas

Minint Sausio įvykių 20-metį, Buožėnų mokykla, bendruomenės gyventojai dalyvavo jau kasmetine tradicija tapusioje pilietinėje iniciatyvoje „Atmintis gyva, nes liudija“ – 8.00 val. ryto languose dešimčiai minučių supleveno degančios atminties žvakelės, simbolizuojančios gyvybę, šviesą, atmintį, susikaupimą ir pagarbą savo šalies istorijai. 

Mokyklos direktorė V. Laučienė ir bibliotekininkė A. Zaveckytė trumpai priminė kruvinojo 1991 m. sausio įvykius. Vaikų išlankstyti trispalviai žiedeliai pražydino Laisvės medelį. Tarp spalvotų žiedų šmėžavo 14 juodų žiedelių, kuriuose ryškiai balta spalva buvo įrašyti keturiolika vardų – žuvusiųjų tą naktį vardų. Juoda lapų spalva – mirties simbolis. Balti vardai – amžinas gyvenimas. Muzikos mokytojos S. Jurkaitienės vedami renginio dalyviai sudainavo E. Masytės „Laisvę“, o dailės mokytoja A. Bakšinskienė pakvietė dalyvauti piešinių konkurse „Laisva Lietuva“. Bibliotekoje veikė paroda.

Mes, šių įvykių amžininkai, tikime, kad ši pilietinė, patriotinė akcija leido dabartinei kartai pajusti, suprasti, kad tą naktį prie Seimo sienų žmones vedė kažkas daugiau už pareigą, kad jie tai padarė dėl mūsų. Dėl Laisvės. Dėl Lietuvos.

Buožėnų filialo bibliotekininkė A. Zaveckytė

 
Savanoris bibliotekoje