Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » iki 2010 » 2007 09 27 Namelio iš knygų atidatrymas. Astos Narbutienes paroda

2007 09 27 Namelio iš knygų atidatrymas. Astos Narbutienes paroda

     Narbutienes paroda   Nameliukas ir nykstukas

 

2007 09 27 Namelio iš knygų atidatrymas ir Astos Narbutienes meno darbų paroda Kaunatavos bibliotekoje

 Paroda nustebino savo nupieštų detalių kruopštumu . Taip iliustracijos knygelei vaikams "Biblijos pasakojimai". Kiekviename piešinyje telpa istorija. Nors piešiniai skirti iliustruoti vaikišką knygą, suaugusiems sukels daug minčių ir kiekvienas gali pamėginti jį interpretuoti savaip, nes čia gausu įvairių ženklų, simbolių. Piešiniai atlikti antspaudo technika. Tai Astos Narbutienes pirmoji paroda.

 

Knygų nameliuko atydarymas

 

     K. Praniauskiatės VB Kaunatavos bibliotekoje vykdant projektą „Boružė ant vaiko delno“, kurį finansavo Švietimo ir mokslo ministerija bei Telšių rajono savivaldybė, baigėsi antrasis etapas, sukvietęs pačius mažiausius kaimo gyventojus. Ši dalis buvo skirta užsiėmimams apie šeimą, jos svarbą, apie tai kaip smagu turėti namelius. Patys stropiausi prisidėjo ir prie bibliotekoje statomo knygų namelio boružei. Nors ir labai stengėmės, teko pasikviesti ir suaugsiųjų pagalbos. Kartu statėme, statėme ir pastatėme. Knygos nameliui atkeliavo iš nurašytų Pabalvės bibliotekos lentynų,  tad nameliukas gavo Pabalviuko vardą. Stogą dengėme žurnalais: pirmosios eilės- mamas ir tėčius džiuginusio „Genio“ žurnalai, vėliau mėgstamiausio „Naminuko“, o pačios kraštinės eilės, kurias galima ir paskaityti- šias metais karūnuoto kaip pačio mylimiausio žurnaliuko „Nykštukas“ knygelėmis, kurias padovanojo ir specialiai namelio stogui atsiutė redakcija.  Kaip ir kiekvienos įkurtuvės- didelė švetė, tad visiems statytojams ir padėjėjams- dovana: Aušros- Nykštukės koncertas. Bilietas į jį taip pat nepaprastas- reikėjo padaryti ar nupiešti nameliuką, o jame apgyvendinti save. Išradingumo netrūko, namelių buvo iš dėžučių, puodelių, daaugiaaukščių ir mažučių, o trečiokai padarė net kolektyvini darbą, kurio stogą uždengė klevo lapais, piešiniuose šalia namelių žydėjo gėlės ir augo nematyti medžiai, bet svarbiausiai – langeliuose šypsojosi vaikučiai. Taip bibliotekoje išdygo pats linksmiausiai vaikučių kaimelis. Kaimelis patiko ir Astai- Nykštukei, tad ji smagiai, dainavo, žaidė, dovanojo dovanas ir net subūrė vaikučių orkestrą.

Namelio atidarymas-  ne vienintelė naujiena tądien džiuginusi Kaunatavos bibliotekos lankytojus. Stende atidaryta projekto pirmos dalies užsiėmimų metu sukurtų smėlio paveikslų geriausių darbų nuotraukų paroda, o kitame kambaryje vaikus ir suaugsius nustebino K. Praniauskaitės VB buhalterė. Kukliai  dirbanti dailininkė Asta Narbutienė paruošė eksperimentinės grafikos parodą „Dėlionė“ , kurioje iliustracijos knygelei „Biblijos pasakojimai“. Paroda skaitytojus džiugins  visą spalio mėnesį, o dalyviai jau dalijasi naujomis svajonėmis ir idėjomis būsimoms parodoms ir susitikimams.

  Šventė baigėsi, bet projektas tęsiasi ir sukvies mėgstančius vaidinti ir pasidaryti kaukes vaikus. O jau tada knygų namelis virs pasakų namuku, o bibliotekoje vaikščios milžinai...

  Vilija Jocienė K. Praniauskitės VB

Kaunatavos filialo vyr. bibliotekininkė

 
Savanoris bibliotekoje