Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2013 » Kaunatavos bibliotekoje šurmuliavo vaikų vasaros stovykla „Akmenų raštai“

Kaunatavos bibliotekoje šurmuliavo vaikų vasaros stovykla „Akmenų raštai“

Kaunatavos bibliotekoje šurmuliavo vaikų vasaros stovykla „Akmenų raštai“

2013 birželio 3 -6 dienomis Kaunatavos bibliotekoje šurmuliavo vaikų vasaros stovykla „Akmenų raštai"

Vaikų vasaros stovykla „Akmenų raštai" rengiama pirmą kartą. Šią, ilgai brandintą idėją, stengėmės parodyti , kad čia pat esantys gamtos rieduliai- akmenys, gali virsti į meno kurinį, užrašą ir tai galima padaryti savo rankomis. Kad dalyviai artimiau susipažintų su skulptoriaus specialybę, programoje dalyvio Vilniaus dailės akademijos Telšių skyriaus dėstytojas, skulptorius Osvaldas Neniškis kartu su dviem savo trečio kurso studentais Dovile ir Mindaugu. Prie besidarbuojančių prisijungė ir tautodailininkas, skulptorius Jeronimas Garška. Akmenis stovyklautojams atvežė ūkininkai R. Gailius bei G. Jonika.

Net keletą dienų vaikai turėjo galimybę stebėti, kaip iš paprastų akmenų gimsta skulptūros, pabandyti kaip veikia įrankiai ir padėti skulptoriams. Daugiausiai talkino Dovilei, nes ji darė nediduką gyvūnėli ir pasiūlė vaikams sugalvoti jam vardą. Diskusijų buvo begalės, bet laimėjo „Bučkis". Taip jis ir vadinamas. Daugiausiai džiaugsmo buvo kai skulptoriai leido išbandyti lipynę- akliuką. Nušveitę, nuplovę, nuglostę sėdosi ant jo po vieną ir su draugais. Tai daugiausiai emocijų sukėlusi skulptūra. Patiko visiems ir Mindaugo padarytas išminties stulpas. Jis kėlė daug minčių ir samprotavimų. O bendrai padarytas staliukas, praktiškiausias iš stovyklos metu padarytų darbų, o kai ant jo atsirado saldainiai, vaikai nusprendė, kad bus naudojamas dažnai.

Sukurti kūriniai papuošė bibliotekos kiemą ir sukviečia vis naujų lankytojų.

Tai pirma stovykla supažindinanti su taikomosios dailės specialybėmis. Jei bus galimybių, kitais metais rengsime medžio at metalo apdirbimo stovyklą, kad norintys galėtų pažintų jų apdirbimo galimybes.

 
Savanoris bibliotekoje