Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2013 » Šiaurės šalių bibliotekų savaitė 2013 finišavo

Šiaurės šalių bibliotekų savaitė 2013 finišavo

Šiaurės šalių bibliotekų savaitė 2013 finišavo

Vaikų literatūros skyrius pakvietė mažuosius skaitytojus į Žemaitės teatro fojė, kur juos sutiko bibliotekininkės ir Telšių kultūros centro vaikų ir jaunimo saviraiškos studijos „Entuziastai“ nariai su vadove Giedre Kavaliauskaite-Butke. Savaitė prasidėjo šviesos ir žodžio švente – kūrinio skaitymu. Studijos „Entuziastai“ nariai skaitė Ingos Borg knygą „Žiema su Plupu“, kuri pasakoja apie nematomą žmogeliuką Plupą, gyvenantį šiaurėje stūksančiuose aukštuose kalnuose. Ištrauka pasakoja apie Hermelinos ir Lemelio nuotykius atėjus žiemai ir šiaurėje gyvenančius gyvūnus. Skaitymuose dalyvavo Vincento Borisevičiaus gimnazijos 1a klasės mokiniai su savo mokytoja Aiste Mileikiene. Pasiklausę pasakėlių visi vaišinosi kakava ir sausainiais.

Visą savaitę bibliotekos lankytojai buvo kviečiami į parodas. Telšių dailės mokyklos ir darželio – lopšelio „Berželis“ vaikai , vadovaujami mokytojos V. Šepikaitės, diskutavo ką jiems reiškia žiema ir piešė tema: „Žiema ir aš".

Žiema yra itin reikšminga ir žadina stiprius jausmus, todėl vaikai turėjo dar vieną progą išreikšti savo įspūdžius, kilusias mintis spalvingais piešiniais. Vaikų literatūros skyriuje surengta piešinių paroda. Žiemą piešė ir l/d „Saulutė“ vaikai, kurie parodą surengė Telšių miesto filiale Nr. 1. Pradinukai dalyvavo viktorinoje „Ką aš žinau apie šiaurę“.

Savaitės metu Telšiuose lankėsi vaikų poetė Zita Gaižauskaitė. Į susitikimą su poete, pakviesti vaikų lit. skyriaus, atėjo Vincento Borisevičiaus gimnazijos 1b ir 3a klasių mokiniai. Vaikai kartu su Kalėdų bobute (poete) inscenizavo eiliuotą pasakaitę „Varliukas keliauninkas“, kuris nusprendė keliauti „iš kaimo į miestą“, rašė laiškus Kalėdų seneliui, mokytojoms ir tėvynei, kūrė eiles. Poetė labai nuoširdžiai pasakojo vaikams apie meilę Lietuvai, lietuviškam žodžiui ir knygai, ragino vaikus skaityti.

Vėliau poetė paprašė ir pačių vaikų būti smalsiais, teirautis jos ko jie nori sužinoti. Vaikų klausimai buvo labai paprasti: „Iš kokio miesto poetė šiandien atvyko? Kiek ji žinanti eilėraščių?“. Pasirodo poetė gyvena Garliavoje, o į klausimą „kiek ji žinanti eilėraščių“, atsakė, jog visus, vaikai tuo įsitikino, išgirdę daug smagių eilėraštukų apie laikroduką, lietų, katę, mėlyną dangų ir saulutę. Skambūs eilėraščių rimai, kuriuos deklamavo rašytoja, skatino vaikus atspėti, kokį eilėraščio žodį eilutėje nutyli poetė. Poetė Zita Gaižauskaitė dalino vaikams autografus, dėkojo už tai, kad skaito jos knygas. Tą dieną Telšiuose Poetė Zita Gaižauskaitė dar susitiko su „Germanto“ pagrindinės mokyklos pradinukais ir lopšelio/darželio „Saulutė“ vaikais.

Rūta Savickienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje