Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2015 » Etnokultūrinė vakaronė Janapolėje

Etnokultūrinė vakaronė Janapolėje

Etnokultūrinė vakaronė Janapolėje

Vasario 13 dieną Janapolės pagrindinės mokyklos taryba kartu su biblioteka sukvietė mokinius ir tėvelius į etnokultūrinę vakaronę „Sugrįžkim kartais į senovę, kaip tie gandrai į seną lizdą.." Pradžioje trumpai buvo prisiminta vasario 16 – oji – Lietuvos valstybės atkūrimo diena. Sugiedota tautiška giesmė, visus pasveikino mokyklos direktorė J. Šileikienė, bendruomenės pirmininkas Č. Ubartas, Parapijos klebonas T. Domarkas.

Vakaronėje kiekviena klasė turėjo parodyti po numerį. Kas dainavo lietuvių liaudies dainas, kas minė mįsles, o kiti šoko liaudiškus ratelius. Vakaronės svečiai, Telšių kultūros centro folkloro ansamblis „Spigėns" vadovė Diana Bumblauskienė kvietė visus vakaronės dalyvius dainuoti, šokti nepamirštant savo senųjų lietuvių liaudies papročių ir tradicijų. Juk 2015 metai paskelbti etnografinių regionų metais svarbiausia regiono, istorinio ir kultūrinio savitumo išsaugojimas, puoselėjimas.

Manome, kad Janapolėje ne paskutinis toks renginys, jungiantis į liaudišką dainą, šokį, tradicinių valgių išsaugojimą, tris kartas senelius, tėvelius ir vaikus.

Bibliotekininkė Aušra Ubartienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje