Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2015 » Žaisminga šilko tapyba

Žaisminga šilko tapyba

Žaisminga šilko tapyba

Vaikų literatūros skyriuje surengtas Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos 1 - 4 klasių mokinių būrelio „Darbštukas“ (vadovė - mokytoja Ingrida Batavičienė) tapybos ant šilko darbų parodos pristatymas. Į jį atėjo ne tik vaikai, bet ir jų tėveliai, seneliai. Mokytoja pasidžiaugė, kad mokiniams veikla labai patinka, visada vyrauja darbinė nuotaika, o tapant ant šilko ypač reikalingas kruopštumas ir tikslumas. Mokinių spalvingais darbais džiaugėsi mokyklos direktoriaus pavaduotoja neformaliam ugdymui Elena Martinkienė, kuri padėkojo vadovei ir visus vaikus pradžiugino saldainiais. Vaikų literatūros skyriaus vedėja Rūta Savickienė pastebėjo, kad nuostabiai atrodo ne tik vaikų įrėminti paveikslėliai, bet ir mokytojos Ingridos Batavičienė gėlėmis pražydusios skaros. Būrelio vadovė Ingrida jauniesiems menininkams įteikė padėkos raštus, dovanėles. Ji tiki, kad šie vaikai užaugs puikūs dailininkai, kurie savo kūriniais puoš mūsų miesto parodų salę.

 

Po savaitės surengta tapybos ant šilko edukacinė pamokėlė. Pamokėlėje dalyvavo Telšių „Naujamiesčio“ mokyklos vaikai ir jų mokytojos. Su pagrindinėmis šilko tapybos priemonėmis ir technika supažindino „Darbštuko“ būrelio vadovė Ingrida Batavičienė, būrelio narės Ūla, Gabrielė ir Ema tapė ant specialiai paruošto šilko. Kiekvienas popietės dalyvis galėjo nuspalvinti po plotelį šilko, kurie užsiėmimo pabaigoje susiliejo į puikų paveikslėlį. Visi vieningai sutiko, jog ši tapyba yra smagus kūrybinis užsiėmimas.

Dėkojame mokytojai Ingridai Batavičienei, supažindinusiai su tapybos ant šilko subtilybėmis ir leidusiai nors trumpam kiekvienam pabūti kūrėju.

Paroda veiks iki kovo 18 d. Maloniai kviečiame apsilankyti.

Rūta Savickienė

 
Savanoris bibliotekoje