Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2015 » Tryškių bibliotekoje „Per juokus į geresnę santuoką“

Tryškių bibliotekoje „Per juokus į geresnę santuoką“

Tryškių bibliotekoje „Per juokus į geresnę santuoką“

Kiekvieną kovo penktadienį bibliotekoje vyko Marko Gungoro DVD seminarai su diskusijomis „Per juokus į geresnę santuoką" - labai netipiški DVD seminarai, skirti visiems, kurie neabejingi šeimų stiprinimui. Seminaro autorius Markas Gungoras gvildena sudėtingus vyrų ir moterų santykių klausimus, pateikia naudingų patarimų ir praktinių pasiūlymų, kaip išnarplioti santykių „mazgus". Marko pateikiamos iliustracijos labai originalios, spalvingos ir be galo linksmos – mokytis su šypsena daug smagiau. Seminaro temą ir medžiagą pasiūlė Tryškių Lazdynų Pelėdos vidurinės mokyklos mokytoja Loreta Bogužienė, matyt todėl ir dalyvių daugumą sudarė pedagogės. „Kino teatrą" bibliotekoje įkurti padėjo l. e. Tryškių kultūros centro direktoriaus pareigas Vilius Bėliakas. Per šiuos keturis DVD seminarus: „Pasakojimas apie dvejas smegenis ", „Kuo gyvena sutuoktinis", „Raktas į geresnį seksą ", „Kaip išlikti susituokus ir nieko nenudėti", visos (dalyvavo vien moterys – vyrai neišdrįso) pasisėmėme vertingų žinių, prisijuokėme ligi soties, nutarėme, kad pasidalinus įspūdžiais, ir sutuoktiniai turėtų padėkoti. Markas Gungoras, seminaro „Per juokus į geresnę santuoką" autorius, šiandien yra vienas žymiausių konsultantų šeimos ir vedybinio gyvenimo klausimais JAV.

Pasibaigus seminarams, dalyvės neskubėdavo skirstytis, gurkšnodamos arbatą aptardavome matytą medžiagą, naujausias skaitytas knygas. Po paskutinio seminaro gavau pasiūlymą suburti knygos mylėtojų būrelį, kuopelę, ar dar nežinia ką. Manau, jei yra norinčių burtis, idėją tikrai įgyvendinsime – šiuo metu kiekvienas atskirai brandina savo pasiūlymus, susitikti nutarėme po poros savaičių.

Paskutinįjį kovo penktadienį maloniai nustebino ir dar viena smulkmena. Į biblioteką po dviejų savaičių pertraukos vėl sugužėjo penktokai su savo auklėtoja lituaniste Rita Masiuliene. Jie atėjo papasakoti apie perskaitytas knygas ir atnešė originalias „3D" knygų iliustracijas. Kol kas parodėlė negausi, nes ne visi perskaitė pasiimtas knygas, bet keletas pasigyrė jau bebaigiantys savo kūrinius. Taigi, ekspozicija pasipildys.

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje