Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2015 » Atvėrus vaikų kambario duris...

Atvėrus vaikų kambario duris...

Atvėrus vaikų kambario duris...

Rugsėjo 22 - 24 dienomis vaikų literatūros skyriuje vyko „Atvirų durų dienos pradinukams“. Vaikai buvo kviečiami apsilankyti ir susipažinti su vaikų biblioteka. Pirmą kartą apsilankiusiems papasakota, kaip galima tapti skaitytoju, kaip elgtis bibliotekoje, supažindinta su populiariausiomis vaikiškomis knygomis.

Didžiausias savaitės įvykis aktorių trupės „Teatriukas“ teatralizuotas koncertas „Vaikų kambarys“, pagal Violetos Palčinskaitės poeziją.

Vaikai, aktoriams atliekant daineles pagal V. Palčinskaitės eiles, buvo kviečiami improvizuoti – jie žaidė lėlių kambarį, suaugusiems krėtė pokštus, butaforiniu arbatinuku virė arbatą, augino pomidorą, „gamino“ pūgą, skaičiavo dėdės ūkyje gyvenančius gyvuliukus... Tai, ką ne vienas skaitė knygelėje, atgijo gyvais paveikslais. Ir dėl to – tik dar daugiau juoko, džiaugsmo, fantazijos ir noro atsiversti naują knygą.

Vaidino ir muzikavo Dalia Mikoliūnaitė, Žilvinas Ramanauskas, Gediminas Žilys.

Dėkojame aktorių trupei „Teatriukas“ už nemokamą teatralizuotą koncertą ir Žemaitės dramos teatrui už suteiktas patalpas ir malonų bendradarbiavimą.

Rūta Savickienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje