Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2015 » Šiaurės šalių bibliotekų savaitė Buožėnų kaimo bibliotekoje

Šiaurės šalių bibliotekų savaitė Buožėnų kaimo bibliotekoje

Šiaurės šalių bibliotekų savaitė Buožėnų kaimo bibliotekoje

Jau šešti metai Buožėnų kaimo bibliotekoje paminėta Šiaurės šalių bibliotekų savaitė. Jos organizatorė – bibliotekininkė Sandra Jurkaitienė. Renginiuose dalyvavo Buožėnų mokyklos – darželio pradinių klasių mokiniai.

Iš viso buvo du renginiai. Per pirmąjį renginį mažieji skaitytojai buvo supažindinti su šiuometiniu plakatu: bibliotekininkė papasakojo apie šio plakato autorę; vaikai diskutavo, kas tai yra draugystė, ieškojo plakate vaizduojamos draugystės. Buvo prieita vieningos nuomonės, kad draugystė tiesia tiltus ne tik tarp žmonių, bet ir tarp šalių. Kiekvienam vaikui buvo padovanota atvirutė su plakato vaizdu.

Per antrąjį renginį bibliotekininkė su mažaisiais skaitytojais kalbėjo apie rašytoją Astridą Lindgren bei jos parašytas knygas vaikams. Padiskutavo, kaip autorė vaizduoja draugystę. Po to bibliotekininkė papasakojo apie knygos „Vaflinė širdelė" autorę Maria Parr. Vėliau vaikai klausėsi skaitomos ištraukos iš šios knygos. Išklausę ištraukos vaikai vėl diskutavo apie draugystę: ar gali būti draugais mergaitės ir berniukai; kaip jaučiasi tie, kurie neturi draugų; ar jie patys yra geri draugai ir ko reikia, kad būtum geras draugas. Skaityta ištrauka vaikus labai sudomino, daugelis jų norėtų perskaityti M.Parr knygą „Vaflinė širdelė".

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje