Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2015 » „Knygų Kalėdos“ Kaunatavos bibliotekoje

„Knygų Kalėdos“ Kaunatavos bibliotekoje

„Knygų Kalėdos“ Kaunatavos bibliotekoje

„Knygų Kalėdų" renginys tampa tradiciniu šalies bibliotekose. Jo metu apžvelgiama, kas nuveikta, ko nespėta, pasvajojama, kas bus ateinančiais metais. Gražia tradicija tapo į renginį ateiti nešiniems knyga-dovana bibliotekai.

Šiais metais Kaunatavos bibliotekoje šalia knygų eglutės padėtas dovanų maišas sparčiai pripilnėjo. Bibliotekos skaitytoja Salvinija savo dovanojamas knygas surišo originaliai, tarsi dovaną. Dvidešimt per renginį padovanotų knygų džiugins skaitytojus ateinančius metus. Į maišą buvo įdėta ir tą dieną pristatyta, rudenį išleista humanitarinių mokslų daktarės Aušros Rimkutės-Ganusauskienės mokslo monografija „18001882 metų katekizmų religijos terminai". Tai knyga apie religijos terminus, vartojamus XIX a. katekizmuose. Šiai monografijai Aušra medžiagą rinko ne tik Lietuvos bibliotekose, bet ir užsienio: Rygoje, Sankt Peterburge, Varšuvoje, Krokuvoje, Balstogėje, Maskvoje, Prahoje ir Brno. Autorė susirinkusiesiems trumpai papasakojo, kaip rinko medžiagą knygai, kas sekėsi sunkiausiai, kas liko į ją nesudėta...

Bibliotekoje tą dieną atidaryta ir Viktorijos Rimkutės piešinių paroda. Tai daugiausiai pieštuku piešti žymių žmonių portretai, tarp jų yra keli pažįstamų, šeimos narių portretai. Viktorija pasakojo, kaip pradėjo piešti, parodė pirmuosius savo darbus ir jau gerokai patobulėjusius naujausius. Džiugino ir stebino darbų kruopštumas, darbų gausa ir talentas atkartoti žmogaus bruožus iš nuotraukų. Paroda džiugins lankytojus ir po Naujųjų metų.

Šis renginys – pirmas suremontuotose bibliotekos patalpose. Jis suteikė daug džiugių akimirkų susirinkusiems, pasitiko juos jaukumu, primindamas apie knygų išmintį, meno grožį, pažėrė Kalėdų dvasią kiekvienam dalyviui.

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje