Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Būkite laisvi, būkite laimingi

Būkite laisvi, būkite laimingi

Autorius: Gelong Thubten

bukite laisvi bukite laimingiKad ir ko būtume troškę, iš tiesų ieškojome pilnatvės, siekėme jausmo, kad turime viską, ko norime.

Mes, žmonės, – nenuilstantys laimės ieškotojai. Dažniausiai ignoruojame dabartį ir žvelgiame į ateitį tikėdami, kad laimę pajusime „kai“, „jei“ arba „nes“. Pasiklydę minčių ir emocijų gausoje, ginčijamės su realybe ir nebemokame priimti gyvenimo tokio, koks jis yra. Ir nesvarbu, kas esame – vadovai, vienuoliai, menininkai, – visi ieškome laisvės ir laimės. Ar gali būti, kad ieškome ne ten?

Laimė – tai laisvė, kuri priklauso nuo mūsų proto – išorėje nėra nieko, dėl ko pasijustume laimingi ar nelaimingi. Laimė pasirenkama, ją galime atrasti pradėję medituoti, keisdami savo santykį su mintimis ir emocijomis. Tai būdas pajusti ryšį su savimi ir tapti tokiems, kokie iš tiesų esame.

Praktinių patarimų kupina knyga „Būkite laisvi, būkite laimingi. Pradėkite medituoti. Net jei negalite to pakęsti. Budistinės pamokos“ kviečia atrasti meditaciją ir jos galią bei lavinti dėmesingo įsisąmoninimo įprotį – būti čia ir dabar. Taip pakeisime požiūrį į save ir kitus, o drauge išmoksime supratingumo, atjautos, atsparumo, dėkingumo. Tada ir pajusime tai, ką vadiname laime. Autorius ragina į meditaciją pažvelgti be išankstinių nuostatų. Meditacija – tai ne proto ištuštinimas. Ji pripildo sielą ramybės, džiaugsmo ir pilnatvės. Tiesiog išmokime atsitraukti ir stebėti, ką išdarinėja mūsų protas.

 

 
Savanoris bibliotekoje