Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

NUOSTABI VILIAUS KAIRIO VANDENS LELIJŲ KOLEKCIJA

Liepos 12 d. Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje pakvipo vandens lelijų žiedais – čia atidaryta kraštiečio VILIAUS KAIRIO lelijų žiedų kolekcijos paroda.

Šių nuostabių gėlių augintojas pats po savo „darželį“ braido, prižiūri, skina vandens lelijas. Netoli Telšių (Viešvėnuose) jis turi bene didžiausią vandens lelijų kolekciją Lietuvoje.

Gėlininkas sako, kad skirtingų veislių vandens lelijų savo kolekcijoje priskaičiuoja netoli šimto. Vis naujas lelijų rūšis parsisiunčia iš tolimiausių pasaulio kampelių.

Nors daugiausiai žmonės perka lelijas tam, kad jas pasisodintų vandens telkiniuose prie savo namų, kartais pasitaiko ir išskirtinių užsakymų. Buvo keli atvejai, kai lelijas panaudojo vestuvių puokštei.

Susirinkę parodos lankytojai galėjo ne tik apžiūrėti žiedų įvairovę, bet ir juos fotografuoti, pajausti išskirtinį kiekvienos lelijos kvapą. Vėliau vyko pokalbis su pačiu V. Kairiu – apie jo veiklą, nuostabias gėles, pomėgius ir ateities planus.

Kuo didžiausios sėkmės lelijų puoselėtojui Viliui palinkėjo bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Vida Urnikienė ir įteikė jam saldžią dovanėlę.

Parodos dalyviai turėjo galimybę susipažinti ir su V. Kairio nuotraukomis, kuriose puikavosi įvairiausių spalvų lelijos. Renginį vedė parodos iniciatorė, vyr. bibliografė Kristina Momkienė, įdomių faktų apie lelijas plačiau paskaitė vyr. bibliografė Kristina Daškevičiūtė.

Nepraleista proga prie vandens augalų grožio prisiliesti vandeniniais dažais – renginys buvo pratęstas edukatorės Aušros Sirutienės akvarelės užsiėmimu. Trumpas, bet įstabus lelijų žydėjimas šiandien nugulė į popieriaus lapus.

Dėkojame, Lelijos žiedas! Kas mylite grožį ir galėtumėte jaunajam gėlių augintojui Viliui padėti įsigyti kuo egzotiškesnių lelijų veislių, galite kreiptis tel. 8 621 36028. Tai pasiūlyta renginio metu ir graži paramos pradžia jau padaryta!

Loretos Gedeikienės nuotraukos

Daugiau nuotraukų:

https://www.facebook.com/media/set?vanity=kpbiblioteka&set=a.581495147522243

 

 
Savanoris bibliotekoje