Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

TELŠIŲ RAJONO BIBLIOTEKININKŲ SEMINARAS

Rugpjūčio 30 d. vyko Telšių rajono savivaldybės  Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos ir jos filialų darbuotojų susirinkimas.

O prasidėjo jis šventiškai ir iškilmingai: jubiliejaus proga pasveikinta bibliotekos vadovė Vida Urnikienė.

Susirinkimo metu aptartas bibliotekos nuostatų projektas, bibliotekų fondų patikros paruošiamieji darbai, apibendrinti jau įvykę svarbesni renginiai, numatytos veiklos kryptys. Didelio pasirengimo laukia Lietuvos kultūros tarybos ir Telšių rajono savivaldybės finansuotų bibliotekos projektų įgyvendinimas: žemaitiškos knygos vaikams išleidimas ir pristatymas, būsimoji tradicinė „Poezijos pavasario“ šventė. Džiugu, kad nuo rudens bibliotekoje vyks net trys bibliotekos darbuotojų Erikos Bytautienės, Aušros Sirutienės, Monikos Lukoševičienės parengtos ir Kultūros paso finansuojamos edukacijos: „3D – originaliai, kūrybiškai, praktiškai“, „Knygos skirtuko gimimas“, „Spalvotos kopos“.

Antroji rajono bibliotekininkų susibūrimo dalis – vasaros pabaigtuvių proga surengta kolektyvo pažintinė išvyka į Žemaičių muziejaus „Alka“ Žemaičių kaimo muziejų. Šio muziejaus ansamblį sudaro net 16 pastatų, kurie harmoningai įsilieja į etnografinio krašto aplinką. Jie užima daugiau kaip 8 hektarus ploto ir yra šalia Masčio ežero. Teritorijoje yra XIX a. pab.–XX a. pr. gyvenusių ir skirtingą materialinę padėtį užėmusių žemaičių trobos, ūkiniai pastatai ir net vėjinis malūnas. Susipažinti su autentiška žemaičių buitimi, sužinoti daug įdomaus ir patirti įspūdžių padėjo puikios gidės. Ekskursiją užbaigė pažintinė edukacija apie žolynų magiją ir žemaitiškus valgius.

Už šiltą, nuoširdų priėmimą bibliotekos kolektyvas dėkoja Žemaičių kaimo muziejaus darbuotojoms: Dianai Bomblauskienei, Rimai Servienei, Eglei Barčauskienei,  už gardžių žemaitiškų valgių degustaciją – „Senamiesčio“ kavinės vadovei Vaivai Klingerienei.

Žemaičių kaimo muziejus

Daugiau nuotraukų:

https://www.facebook.com/media/set?vanity=kpbiblioteka&set=a.607920801546344

 

 
Savanoris bibliotekoje