Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

ANTRASIS PAŽINTINIS SUSITIKIMAS SU PSICHOTERAPEUTE INGA MOTUZAITE

Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje rugsėjo 13 d. vyko antrasis pažintinis susitikimas su Geštalto psichoterapeute, bibliodramos lydere INGA MOTUZAITE.

Dar kartą susipažinome su bibliodramos metodu (tai būdas patirti tekstą, tyrinėti jį kūrybiniais metodais: per pojūčius, judesį, vaizduotę, muziką, kitas meno šakas).

Šio teksto nagrinėjimo būdo per skirtingas metodikas Inga mokėsi Švedijoje. Labai tuo susižavėjo ir, bendradarbiaudama su kitų Europos šalių bibliodramos lyderiais, aktyviai praktikuoja, noriai šia praktika dalinasi su kitais.

Sunku perpasakoti ar apibūdinti tai, ką gali tik patirti. Tekstas mus vienaip ar kitaip veikia: vienas kelia malonius pojūčius, kitas – atstumia. Svarbu: ką tekstas kalba asmeniškai. Čia nebūna teisingų ar neteisingų atsakymų.

Reflektuodamas ne vienas liudijo, kad tekstas juos veikė: kėlė daug minčių, klausimų, kitas gavo atsakymą, dar kitam kilo noras patirti tai giliau ir aiškiau...

Turime gerą naujieną!

Kviečiame į NEMOKAMĄ penkių bibliodramos užsiėmimų ciklą, kuris vyks mūsų bibliotekoje trečiadieniais 17.30 val.:

rugsėjo 27 d., spalio 11 d., lapkričio 8 d., lapkričio 22 d., gruodžio 13 d.

Registruotis į užsiėmimus tel. 8 676 30287 ar el. paštu Šis elektroninio pašto adresas yra apausogtas nuo spambots. Peržiūrėjimui reikia įjungti JavaScript.

Į pirmąjį užsiėmimą kviečiame registruotis iki rugsėjo 25 d.

 
Savanoris bibliotekoje