Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

POKALBIS APIE VINTAGE REIŠKINĮ JUVELYRIKOJE IR PARFUMERIJOJE

Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje spalio 26 d., ketvirtadienį, 17 val. – pokalbis apie VINTAGE reiškinį juvelyrikoje ir parfumerijoje „Ką pasakoja praeities akcentai? Vintažiniai papuošalai ir parfumerija“

Vintažas (vintage) – šį žodį dažnai girdime, prakalbus apie žavius daiktus bei mados objektus, gyvuojančius keletą dešimtmečių. Galime drąsiai teigti, kad VINTAGE – tai sena, stilinga, labai kokybiška ir originalu. 

Didėjant vintažinių daiktų, aksesuarų, interjero dalykų pasiūlai, labai verta šį stilių detaliai pažinti, suprasti, juo mėgautis ir... išvengti klastočių.

Įdomiausių istorijų, įžvalgų, faktų šia tema pateiks ir vintažinių objektų miniekspozicijose gidėmis dirbs juvelyrikos žinovė Lina Žičkienė ir parfumerijos kultūros edukatorė Edita Vigelytė.

Po 15 metų praktikos moderniosios juvelyrikos versluose Lietuvoje ir Anglijoje Lina Žičkienė įkūrė JOORA VINTAGE – atrinktų vintažinių aksesuarų e.parduotuvę.
Visada sendaikčiams meilę jautusi, tvarumo idėjomis ir daiktų istorijomis gyvenanti Lina pasidalins savo pamąstymais apie tai, kas tie vintažiniai papuošalai, kokios jų atsiradimo istorijos, į ką atkreipti dėmesį renkantis jau ne pirmą gyvenimą gyvenantį papuošalą arba ką daryti su jau nebedžiuginančia juvelyrika. Renginio metu galėsite apžiūrėti, pasimatuoti ir įsigyti papuošalus iš Joora Vintage kolekcijos.
Vintažinė parfumerija – kas tai? Koks yra parfumerinių kūrinių galiojimo laikas, kuo jie virsta, galiojimo laikui pasibaigus? Ar verta formuoti savo vintažinių kvepalų kolekciją? Kokie ingredientai suteikia „vintažinį charakterį“ moderniai molekulinei parfumerijai? Ir, be abejo, ar įmanoma išrinkti kvepalus artėjančių švenčių dovanoms? Šiuos ir visus jūsų užduotus klausimus apžvelgs parfumerijos kultūros edukatorė Edita Vigelytė.
Editos ekspozicijoje rasite vintažinių kvepalų pavyzdžių, taip pat parfumerijos iš FUMparFUM / created by Aistis Mickevičius, Exaltatum perfume by Eglija Vaitkevičė ir kitų parfumerijos autorių kūrybinių laboratorijų. 

Maloniai kviečiame.

 
Savanoris bibliotekoje