Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

PASAULINĖ BALTOSIOS LAZDELĖS DIENA

Žmogui Dievas davė penkis pojūčius pasauliui pažinti. Visi jie labai reikalingi. O kaip keičiasi gyvenimas, kai netenkame vieno iš jų – regėjimo?

Baltosios lazdelės diena – tai priminimas matantiems, kad šalia gyvena žmonės, kurių pasaulyje saulė tik šildo, bet nešviečia.

Siekdamas atkreipti mokinių dėmesį į žmonių su regėjimo negalia problemas, bibliotekos Vaikų ir jaunimo aptarnavimo skyrius pakvietė „Kranto“ progimnazijos mokytoją Sigitą Račkauskienę su 4b klasės auklėtiniais į edukaciją, skirtą Baltosios lazdelės dienai (spalio 15-ajai) paminėti.

Mokiniai ne tik susipažino su Brailio raštu, regėjimo negalią turinčių žmonių kasdienybe, bet ir turėjo galimybę, vaikščiodami užrištomis akimis, bent trumpam įsijausti į neregio pasaulį ir pažinti jį per pojūčius, bandydami orientuotis visiškoje tamsoje.

Mokiniams išsamiai papasakojo  ir atsineštą vaizdinę medžiagą rodė Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Telšių filialo pirmininkė Dženeta Pocienė, o jai talkino socialinė darbuotoja Alina Košeleva. Nuoširdžiai AČIŪ už gražią bendrystę!

 
Savanoris bibliotekoje