Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

TARPINSTITUCINIO BENDRADARBIAVIMO SUSITIKIMAS

Spalio 26 d. Telšių Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje vyko Tarpinstitucinio bendradarbiavimo susitikimas: dalyvavo Telšių centro „Viltis“, Telšių socialinių paslaugų centro Globos centro, VšĮ Telšių jaunimo centro, Maltos ordino pagalbos tarnybos, Telšių rajono savivaldybės administracijos (tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė), Telšių Žemaitės gimnazijos, Policijos komisariato ir bibliotekos atstovės.

Pasidalinta idėjomis, veiklomis, bendradarbiavimo galimybėmis. Įstaigos darbuotojos pasakojo apie patirtį dirbant su vaikais ir jaunimu. Išsakytos iškylančios problemos, diskutuota, kaip jas spręsti ir kuo kiekviena įstaiga gali prisidėti prie kokybiškesnių paslaugų teikimo vaikams, jaunimui.

Iškeltos visuomeninės problemos dėl psichotropinių medžiagų vartojimo tarp jaunimo, išklausytos įvairios nuomonės, kas galbūt skatina taip elgtis. Aptarta, kuo mes, skirtingų sričių specialistai, galime prisidėti, šviesdami visuomenę, ypač jaunimą, apie psichotropinių medžiagų vartojimo žalą, kaip motyvuoti domėtis įvairiomis siūlomomis veiklomis.

Rimtos diskusijos metu neapsieita ir be karštesnių emocijų, kaltinimų vieni kitiems. Gerai, kad visi turi savo nuomones ir jas gina. Pasidžiaugėme, kad renkamės, diskutuojame, išklausome, – turime žinoti, kuo vieni kitiems galime padėti. Tik stiprus įstaigų bendradarbiavimas ir bendrų tikslų iškėlimas, jų siekimas suteiks galimybę tobulinti visų darbą, taip suteikiant daugiau kokybiškesnės pagalbos pažeidžiamiems visuomenės nariams.

Atsipalaiduoti po diskusijos vyko bibliotekininkės edukacinei veiklai Aušros Sirutienės dailės edukacija.

Ačiū dalyvavusioms! Gerų darbų ir iki kitų susitikimų.

 

 
Savanoris bibliotekoje