Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

STARTAVO „DAIKTŲ BIBLIOTEKOS“ PASLAUGA!

PASISKOLINK NAUJĄ POMĖGĮ! Lapkričio 16 d. taip pasitikome mūsų bibliotekos lankytojus, atvykusius susipažinti su nauja daiktų skolinimo arba „DAIKTŲ BIBLIOTEKOS“ paslauga.

Tai pirmoji tokia analogų Lietuvoje neturinti paslauga vaikams ir suaugusiesiems, ją pradėjo teikti Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka kartu su Telšių, Akmenės ir Pakruojo rajonų savivaldybių viešosiomis bibliotekomis.

Paslauga šiandien startavo ir Telšių Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje – susirinkusiesiems naujieną pristatė vadovė Vida Urnikienė.

O pasiskolinti galima įvairiausių daiktų!

Vaikams: burbulų vamzdis, sensorinė lempa „Plazma“, sensorinis „Medūzų akvariumas“, šviečiančios lazdelės, LEGO rinkiniai, medinės kaladėlės, virtualios realybės akiniai, edukaciniai žaidimai, programuojamasis edukacinis robotas ir daug kitų...

https://savb.lt/lt/be-kategorijos/daiktu-biblioteka-vaikams/

Suaugusiesiems: skaitmeninis mikroskopas, teleskopas, termokamera, žiūronai, klasikinė gitara, momentinis fotoaparatas, grafinė planšetė, projektorius, molbertas, garso kolonėlė ir daug kitų...

https://savb.lt/lt/be-kategorijos/daiktu-biblioteka-suaugusiems/

Skolintis „Daiktų bibliotekos“ daiktus gali visi galiojantį bibliotekos skaitytojo pažymėjimą turintys pilnamečiai asmenys. Nepilnamečiams atstovauja jų teisėti atstovai (tėvai, įtėviai, globėjai). Naudojimasis „Daiktų biblioteka“ yra nemokamas.

Daiktai išduodami keturiolikai kalendorinių dienų. Pratęsti išduoto daikto grąžinimo terminą galima ne daugiau kaip vieną kartą. Pratęsti išduoto daikto negalima tuo atveju, kai vartotojas turi kitų laiku negrąžintų daiktų ir / ar dokumentų arba daiktas yra rezervuotas kito vartotojo.

Atsiimti rezervuotą daiktą vartotojas privalo per tris bibliotekos darbo dienas nuo pranešimo apie daikto paruošimą išduoti gavimo datos.

Šia paslauga biblioteka nori paskatinti visuomenės tvarų vartojimą – kam pirkti, jei gali pasiskolinti, išbandyti ir nuspręsti, ar tikrai to daikto reikia. Taip pat siekiama suteikti galimybę pasinaudoti reikiamais daiktais tiems žmonėms, kurie galbūt neišgali šių daiktų įsigyti.

Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė.

Skaitytojo pažymėjimą turintys bibliotekos vartotojai gali nemokamai skolintis ne tik knygas, bet ir įvairius daiktus!

Išsamiau susipažinti, kokius daiktus biblioteka skolina, kaip juos užsisakyti ir kokios yra naudojimosi „Daiktų biblioteka“ taisyklės, galite:

https://savb.lt/lt/be-kategorijos/daiktu-biblioteka/

Išsamesnė informacija tel. 8 607 38068 arba www.kpbiblioteka.lt

#Daiktubiblioteka #Pasiskolinkdaikta #Naujapaslauga #Naujiena #visinskiobiblioteka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loretos Gedeikienės nuotraukos

Daugiau nuotraukų:

https://www.facebook.com/media/set?vanity=kpbiblioteka&set=a.650259917312432

 

 
Savanoris bibliotekoje