Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

BIBLIOTEKOS SVEČIAS – „BIX“ BŪGNININKAS GINTAUTAS GASCEVIČIUS

Neseniai startavusi akcija „Daiktų biblioteka“ gali didžiuotis, kad joje esantis Studijinių būgnų komplektas „Divarte Studio DrumSet BK“ mūsų bibliotekoje lapkričio 24 d. surinktas legendinės grupės BIX būgnininko GINTAUTO GASCEVIČIAUS rankomis.

Muzikantas skaitykloje pristatė savo neseniai išleistą knygą „Ginc ir išminties pedalas arba kaip mokytis groti lengvai ir išradingai“. Paklaustas, kaip nusprendė parašyti knygą, atsakė, kad pirminis sumanymas buvo papasakoti apie tai, kaip galima mokytis groti būgnais, aprašyti savo efektyvią mokymosi groti metodiką.

O parašius šią dalį, norėjosi papasakoti ir apie savo muzikinę veiklą grupėje BIX. Todėl kita knygos pasakojimo linija apie legendinę BIX grupę su istorijomis iš audringo grupės gyvenimo laukiniais 90-aisiais. Apie grupės pakilimą, gastroles po visą pasaulį ir apie tai, kuo reikėjo užsiimti, kai audringas gyvenimas su gastrolėmis baigėsi.

Gintas aprašė kelias istorijas apie grupę, kurioje groja beveik nuo BIX susikūrimo. „Nes tai – mano broliai. Neįtikėtinai geras jausmas groti kartu, kai taip jauti vienas kitą, ir tai yra pats tikriausias kapitalas, nenuperkamas ir niekaip dirbtinai nesukonstruojamas“ – sako Gintautas.

Bibliotekoje vyko labai šiltas, įdomus pokalbis apie autoriaus ieškojimus muzikos ir knygos rašymo kelyje. Svečias papasakojo apie kitus projektus ir jų kūrimo procesą.

Turėjome progos išgirsti įprastą grojimą būgnais ir grojimą vidinio šokio ritmu. Likome sužavėti giliu šio muzikanto požiūriu į muzikavimą kaip į svajonių darbą ir į gyvenimo būdą.

Kūrybinės sėkmės ir naujų susitikimų bibliotekoje Gintautui Gascevičiui linkėjo ir vadovė Vida Urnikienė, ir visi susirinkusieji.

 
Savanoris bibliotekoje