Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

NETRADICINĖ PAMOKA JAUNIMUI „KODĖL VERTA SKAITYTI?“

Sausio 23 d. bibliotekos Vaikų ir jaunimo aptarnavimo skyriuje vyko netradicinė pamoka jaunimui „Kodėl verta skaityti?“. Tikslas – skatinti domėjimąsi knygomis, ugdyti ir puoselėti skaitymo kultūrą.

Pamokoje dalyvavo ir apie skaitymo naudą diskutavo Telšių „Atžalyno“ progimnazijos 7 b klasės mokiniai su  technologijų mokytojais Jadvyga Martinkiene ir Kaziu Stasiuliu.

Pateiktas QR kodas, kurį nuskaitę mokiniai galėjo dalyvauti apklausoje apie skaitymą: kodėl verta skaityti, kada skaito, kokia įsimintiniausia skaityta knyga...

Bibliotekininkė Kristina Vaičiekauskienė moksleiviams papasakojo, kokią naudą mums suteikia skaitymo procesas ir koks turi būti sumanus skaitytojas. Taip pat akcentavo, koks skaitymas gali būti pavojingas. Mokiniams priminė apie vasaromis vykstančią skaitymo skatinimo akciją „Vasara su knyga“ ir paragino kuo gausiau joje dalyvauti.

Mokiniai išbandė savo žinias smagioje „Kahoot“ viktorinoje. Sekėsi puikiai – nugalėjo draugystė!  Parodytas filmukas iš akcijos „Jaunimas skaito kitaip“ – kaip jaunimas noriai dalyvavo ir skaitė savo mėgstamas knygas, įamžindami nuotraukomis.

Džiugu, kad jaunuoliai noriai dalijosi mintimis apie knygas ir skaitymo naudą.

 

 
Savanoris bibliotekoje