Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

ATIDARYTA GENOVAITĖS KAMINIENĖS SIUVINĖTOS TEKSTILĖS PARODA „NOSTALGIJA“

Vasario 2-osios vakaras Telšių Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje buvo ypač šventiškas – dalyvaujant gausiam svečių būriui, atidaryta tautodailininkės Genovaitės Kaminienės siuvinėtos tekstilės paroda „Nostalgija“.

Muzikos garsais žavėjo Telšių meno mokyklos smuikininkų ansamblis ir mokytojos Gedimina Paulikaitė, Asta Radzienė. Tarp jaunųjų muzikantų – ir parodos autorės anūkė Augustė Kaminaitė.

Kadangi gražia proga susirinko tiek daug meno žmonių, bibliotekininkė Rasa Stanevičiūtė kvietė padiskutuoti apie etnokultūrą ir jos išlikimą bei kintamumą šiandieninėje epochoje, o bibliotekos vadovė Vida Urnikienė – apie tautodailės svarbą šiandieniniame pasaulyje.

Lietuvos tautodailininkų sąjungos Telšių skyriaus pirmininkė Sigita Dacienė ypač gyrė kolegės Genovaitės darbštumą, spalvų pajautimą, talentą, žavėjosi išskirtiniais jos kūriniais.

Gražių žodžių telšiškei menininkei negailėjo Žemaitijos nacionalinio parko kultūrologė Aldona Kuprelytė, kolegos tautodailininkai, bendraminčiai, draugai: Onutė ir Pranas Dužinskai, Irena ir Stasys Dužinskai, Laima ir Vytautas Domkai, „Žemaituko“ pradinės mokyklos mokytoja Laima Šliogerienė, Joana ir Antanas Viskontai, Nijolė Tamulionienė, Jonas Igaris, kiti.

Kad G. Kaminienė yra ne tik talentinga menininkė, bet ir aktyvi Telšių Trečiojo amžiaus universiteto studentė, pasidžiaugė jo vadovė Danutė Juškienė.

Keletą kūrybinių paslapčių, kaip sekasi gyventi dviem menininkam po vienu stogu, atskleidė autorės vyras, taip pat tautodailininkas Steponas Kaminas.

Sveikinimai, linkėjimai, gėlės, gera nuotaika ir kūrybinė vakaro dvasia nepaliko abejingų šiai talentingai moteriai, puoselėjančiai liaudies tradicijas ir kūrybą. O juk taip svarbu, kad visuomenė brangintų savitumą, išlaikytų etninę savimonę, tautinį identitetą.

Bibliotekos vadovė V. Urnikienė tautodailininkei G. Kaminienei palinkėjo kūrybos kraičio skrynią vis pildyti naujais kūrybiniais sumanymais!

***

G. Kaminienė gimė 1954 metais. Ilgametė muzikos pedagogė – dirbo muzikos mokytoja Telšių Žemaitės gimnazijoje, Telšių lopšelyje-darželyje „Žemaitukas“ meninio ugdymo pedagoge.

Taikomosios tautodailės parodose dalyvauja nuo 2000 m.

Lietuvos tautodailininkų sąjungos narė nuo 2009 m. Surengė šešias autorines savo darbų parodas.

2023 m. Respublikinio konkurso „Aukso vainikas“ regioniniame ture darbai įvertinti Specialiuoju diplomu „Už savitumą kūryboje“.

Nerti vąšeliu, megzti virbalais išmoko jaunystės metais, vėliau vėlė papuošalus, šalikus...

Pensija tapo naujos karjeros pradžia. Ieškant meninės saviraiškos, vienas po kito gimė tekstilės darbai „Siuvinėta tekstilė“.

Paroda „Nostalgija“ bus eksponuojama iki vasario 29 dienos. Maloniai kviečiame į biblioteką.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daugiau nuotraukų:

https://www.facebook.com/media/set?vanity=kpbiblioteka&set=a.694246212913802

Loretos Gedeikienės nuotraukos

 

 
Savanoris bibliotekoje