Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2012 » Astrida Lindgren knygų herojų takais

Astrida Lindgren knygų herojų takais

Astrida Lindgren knygų herojų takais

Varnių miesto filiale vyko literatūrinė popietė ,,Astridos Lindgren herojų takais'', skirta A. Lindgren 105 - osioms gimimo metinėms paminėti. Popietėje dalyvavo Varnių Motiejaus Valančiaus gimnazijos 4 klasės mokiniai su mokytoja Edita Alekniene, bei literatas, dramaturgas, vaikų rašytojas Virginijus Bielskis.

Vaikai į popietę atėjo su piešiniais , kuriuose vaizduojami Astridos Lindgren knygų herojai.

,,Šiandien Astrida Lindgren yra viena žinomiausių pasaulio vaikų rašytojų. Jos knygos išverstos į 85 kalbas...'', - taip renginį pradėjo bibliotekos darbuotoja Zita Macienė. Bibliotekininkė virtualiuoju būdu visus susirinkusius supažindino su Švedijos sostine Stokholmu, gimtuoju A.Lindgren miesteliu Vimmberiu, rašytojos gyvenimo ir kūrybos akimirkomis.

Virginijus Bielskis skaitė ištraukas iš mėgstamiausių rašytojos knygų, o vaikai spėliojo iš kokių jos kūrinių. Teigiamų emocijų vaikams suteikė animacinio filmuko ,, Karlsonas sugrįžo'' herojai.

Literatūrinės popietės pabaigoje aktyviausiems, daugiausiai perskaičiusiems knygų mokiniams, buvo įtektos paskatinimo dovanėlės.Po to visi vaišinosi saldainiais.

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje