Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Kaip tapti tobulam. Pasiruoškite susimauti

Kaip tapti tobulam. Pasiruoškite susimauti

Autorius: Michael Schur

kaip tapti tobulamGreit apibėgi aplink rajoną (sveikata!), padedi senutei pereiti per gatvę (geranoriškumas!), pažiūri dokumentiką (žinios!), perskaitai naujienas (pilietiškumas!) ir guliesi miegoti. Kokia puiki diena.
O tuomet guli lovoje ir stebeilijiesi į lubas. Kažkas tave graužia. Kiekgi „gėrio“ šiandien iš tikrųjų sukūrei?

Dauguma iš mūsų laikome save gerais žmonėmis, nors pasakyti, kas skiria gerą žmogų nuo blogo, nėra taip paprasta – filosofai šią mįslę mėgina įminti jau tūkstančius metų. Aptardamas pagrindines Vakarų moralės filosofijos sroves, M. Schuras knygoje „Kaip tapti tobulam“ kelia klausimą – ką šiandien reiškia būti geru žmogumi?

Ar etiška mėgautis meno kūriniu, jei jo autorius – siaubinga asmenybė? Ar kaip nors nusižengiame moralės principams, jei patys imame skelbti apie savo gerus darbus socialinėse medijose? Kiek pinigų aukoti labdarai? Ir apskritai – ką daryti, kai gerų darbų darymas ima sekinti?

Šmaikščiai gvildendamas kasdienybėje iškylančias moralines dilemas, M. Schuras kviečia permąstyti mažus ir didesnius gerumo aktus ir pamatyti tikrąją jų prasmę. Kaip sako pats autorius: „Būti geru žmogumi yra alinantis darbas. Bet jei to sieksite, ilgainiui tai ims atrodyti ne kaip darbas, o kaip galvosūkis, kurį pajėgsite išspręsti.“

 

 
Savanoris bibliotekoje