Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Svetimšalė, IV dalis. Rudens būgnai

Svetimšalė, IV dalis. Rudens būgnai

Autorė: Diana Gabaldon

svetimsale iv dalis rudens bugnaiTai prasidėjo Škotijoje, senoviniame akmenų rate. Klerė Randal per jį pateko į 18 amžių, ten sutiko Džeimsą Freizerį ir karštai jį pamilo. Bet ji buvo priversta grįžti į 20 amžių, savo laiką, pagimdyti jųdviejų kūdikio. Po dvidešimties metų, užaugus dukteriai, Klerė vėl iškeliavo į praeitį ieškoti Džeimio. Šįkart jie išplaukia į Ameriką.

Jųdviejų duktė Briana, likusi dvidešimtame amžiuje archyvuose randa žinią apie tėvams gresiantį pavojų. Ieškodama motinos ir tikrojo tėvo, kurio nėra regėjusi, rizikuodama savo pačios laime, ji ryžtasi žengti į praeitį ir pamėginti pakeisti istoriją bei išgelbėti tėvus. Bet, patekus į laukinius tyrus, lemtingas susitikimas gali Brianą įkalinti praeityje visiems laikams... o gal ji įleis šaknis ten, kur ir turėtų būti, ten, kur jos širdies ir sielos vieta?

Nepamirštami veikėjai... gausybė istorinių faktų... Negalėjau atsiplėšti nuo romano“. Cincinnati Post.

D. Gabaldon beveik neturi konkurentų ilgų ir įtraukiančių istorinių romanų žanre. Jos meistriškumas ir talentas gniaužia kvapą – nesvarbu, ar autorė pasakotų apie kolonijinės Amerikos šiurkštumą, ar jaukų Škotijos chaosą, ar apie kūnišką aistrą ir sielos troškimus.“ Publishers Weekly.

D. Gabaldon „Rudens būgnai“ – geriausia ir labiausiai užburianti serijos knyga.“ Affair de Coeur.

 

 
Savanoris bibliotekoje