Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Popietė su geografijos mokytoja eksperte Laima Uosyte

Popietė su geografijos mokytoja eksperte Laima Uosyte

Sausio 17-osios popietę į K. Praniauskaitės viešąją biblioteką rinkosi kelionių mylėtojai – geografijos mokytoja ekspertė Laima Uosytė  iš Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos pristatė savo įspūdžius iš kelionės po Etiopiją.

„Krikščioniškoji Etiopijos šiaurė ir egzotiškieji Etiopijos pietūs“ – toks buvo Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos (LGMA) ekspedicijos šūkis. Ekspedicija truko 17 dienų, nukeliauta 3500 kilometrų. Jos keliai driekėsi bekraštėmis savanos platybėmis, pusdykumėmis, kalnų miškais, bėgo pro tankiai žmonių gyvenamas gyvenvietes, nesibaigiančius žemdirbystės laukus, upes ir ežerus, leidosi ir kilo Didžiojo Afrikos lūžio šlaitais. Taip pat  aplankytos egzotiškos Afrikos gentys – hameriai, mursiai, kurių gražuolės moterys yra išskirtinės savo ištemptomis lūpomis bei ausų speneliais.

Keliautojai susipažino su tradiciniais amatais, ragavo nacionalinių valgių ir stebėjosi šokiruojančiu skurdu – dažniausiai visas žmogaus turtas yra  ant jo kūno nešiojami rūbai, o vanduo yra aukso vertės. LGMA ekspedicijos po Etiopiją dalyviai į šią Afrikos šalį vyko ne tik pažintiniais tikslais. Vienas iš esminių šios kelionės akcentų – susipažinimas su švietimo sistema ir lietuvių parama jai. Paskaitos dalyviai iš nuotraukų pamatė itin skurdžią mokymosi aplinką, kuri visiems sukėlė tikrą šoką. Geografijos mokytoja L. Uosytė ne tik įdomiai pasakojo apie kelionę, bet ir rodė parsivežtus suvenyrus – karolius, statulėles, smulkius buities daiktus – pirkdami juos padedame afrikiečiams išgyventi.

Paskaita organizuota bendradarbiaujant Telšių rajono geografijos mokytojų metodinei tarybai ir K. Praniauskaitės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriui.

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje