Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Išgirstos akmenukų pasakos

Išgirstos akmenukų pasakos

Telšių „Ateities“ progimnazijos 5B ir 2A klasės moksleiviai Viešojoje bibliotekoje susipažino su akmenukų sekamomis pasakomis. Vykstant šiems Metų knygos rinkimams, „Akmenukų pasakos“ – pirmoji A. Jurašiaus, Klaipėdoje gyvenančio autoriaus, knyga vaikams. Telšių „Ateities“ progimnazijos lietuvių kalbos mokytoja Regina Kasparavičienė pristatė A. Jurašiaus knygą „Akmenukų pasakos, detaliai aptarė pasakas „Grybo kojinė“, „Paprastas akmenukas“, „Vakaras“, „Autobuso ašara“, priminė autoriaus pasakytus žodžius, kad pasakas jam pašnibždėjo patys akmenukai, tad reikia išmokti jų klausytis.

Taip pat supažindino su rašytojo Aido Jurašo sukurta svetaine www.akmenukupasakos.lt, į kurią vaikai gali siusti sukurtas savo akmenukų istorijas. Renginio metu penktokai pristatė savo sukurtas ir iliustruotas akmenukų istorijas. Technologijų mokytoja Jolanta Vaičikauskienė pakvietė antrokus iš Baltijos jūros akmenukų sukurti paukštelį. Visi ir kibo į darbą: spalvino, piešė, klijavo.

Vaikų literatūros skyriaus vedėja Rūta Savickienė pakvietė vaikus dalyvauti Metų Knygos rinkimuose 2016 ir balsuoti už labiausiai patikusią knygą. Visi buvo apdovanoti knygų skirtukais, supažindinančiais su Knygų vaikams penketuku ir  informacija kaip balsuoti už labiausiai patikusią knygą.

Susitikimo metu veikė 5B klasės mokinių piešinių ir dekoruotų akmenukų paroda „Akmenukai pasakoja...“. Viešoji biblioteka dėkoja Telšių „Ateities“ progimnazijos lietuvių kalbos mokytojai Reginai Kasparavičienei ir technologijų mokytojai Jolantai Vaičikauskienei už renginio pravedimą ir pagalbą pristatant bei renkant Metų vaikų knygą 2016.

Rūta Savickienė

 
Savanoris bibliotekoje