Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

MANO ĮSIMINTINIAUSIA KNYGA. JŪRATĖ BERŽINIENĖ

JŪRATĖ BERŽINIENĖ, „Gintarinės vaistinės“ tinklo vaistinės Telšiuose vedėja

PAULAS KUELJAS (PAULO COELHO) „ALCHEMIKAS“

Brazilų rašytojo P. Coelho romanas ,,Alchemikas“ – nepaprasto populiarumo kūrinys, išleistas daugiau nei 67 kalbomis 120 šalių, parduota daugiau kaip 65 milijonai egzempliorių. Knyga įrašyta į Gineso rekordų knygą kaip į daugiausiai kalbų išversta knyga autoriui tebesant gyvam.

Romano tekstas primena pasakos žanrą, autoriaus kalba paprasta ir suprantama, todėl tinka įvairaus amžiaus ir išsilavinimo skaitytojams. Knyga liečia kiekvienam žmogui aktualius dalykus: tikslo siekimas, pasitikėjimas savimi, vidinių baimių atsikratymas, svajonių įgyvendinimas.

,,Jei kažko labai nori, visas pasaulis versis per galvą, kad padėtų to pasiekti"; ,,Tik vienas dalykas gali svajonę padaryti neįgyvendinamą: tai baimė, kad nepasiseks"; ,,Aš nenoriu nieko keisti, nes nežinau, kaip keisti. Aš esu visiškai pripratęs prie savęs tokio, koks esu".

Čia lengva atpažinti save. Kiekvienas galime būti alchemikas, jei klausysime savo širdies, sieksime asmeninės legendos ir niekada nepasiduosime, nes gyvenimo prasmę susikuriame tik patys. Geriau jau mirti, kaip sakoma knygoje, ieškant asmeninės legendos, negu mirti senatvėje, nugyvenus be svajonės.

Juk alchemijos meno praktikai, vadinami alchemikais, tikėjo, kad vienas medžiagas galima paversti kitomis, iš pigių medžiagų gauti vertingas, svarbiausia – auksą ir sidabrą, siekė sukurti nemirtingumo eliksyrą. O juk viskas prasideda nuo mažų dalykų, jie esti visa ko pagrindas. Net ir paprasčiausias rasos lašas, atsiradęs ant rasakilos, lotyniškai vadinamos Alchemilla, lapo skrotelės gali žibėti lyg brangiausias metalas ir būti prasmingo gyvenimo eliksyras.

 
Savanoris bibliotekoje