Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

BIBLIOTEKOS JONAS ATKELIAVO Į RAJONĄ!

Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka yra projekto „Interaktyvus edukacinis žaidimas „JOnas ir raJOnas“ partneriai, tad šiandien, spalio 13 d., Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos komanda  atvyko pas mus  į svečius su savo nauju „draugu robotuku“ pristatyti ir smagiai pažaisti interaktyvų edukacinį žaidimą, kuris buvo demonstruojamas ant grindų.

O pažaisti atvyko Telšių „Ateities“ progimnazijos 7 b klasės mokiniai su auklėtoja Inga Daukšiene.

Apie nuotaikingą ir smagų žaidimą, kuriame – net 300 klausimų apie Klaipėdos kraštą, papasakojo Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros skyriaus vedėja Neringa Birbalienė.

Pagrindinis personažas Jonas (Klaipėdos dramos teatro aktorius Arūnas Mozeris) keturias vaikų komandas įtraukė į linksmą interaktyvų žaidimą, kartu supažindindamas su Klaipėdos, Gargždų istorija ir kultūra.

Žaidimo klausimai buvo kuriami nuo klaipėdiškių bibliotekos darbuotojų įgyvendinto projekto pradžios kartu su partneriais (Gargždų krašto muziejumi, Klaipėdos rajono turizmo informacijos centru ir kt.), analizuojant ir atrinkinėjant archyvinę, istorinę, etnografinę medžiagą.

Moksleiviai nuotaikingai žaidė interaktyvų grindų žaidimą, atsakinėjo į klausimus apie Klaipėdos rajoną ir „spyrė“ įvarčius, nes Gargždai – futbolo miestas.

Dėkojame Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos kolegoms ir aktoriui Arūnui Mozeriui už smagų susitikimą ir mums padovanotą stalo žaidimą „Jonas ir rajonas“.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

 

 
Savanoris bibliotekoje