Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

SUSITIKIMAS SU AKTORIUMI, RAŠYTOJU, KELIAUTOJU JUOZU GAIŽAUSKU

Šiltas, nuoširdus ir įdomus spalio 19-osios vakaras Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje – susitikti su aktoriumi, rašytoju, dainų kūrėju, keliautoju Juozu Gaižausku atvyko gausus telšiškių gerbėjų būrys.

Iš populiarių televizijos laidų, serialų ir spektaklių gerai pažįstamas aktorius ir rašytojas tiki, kad ne rašytojai renkasi knygas, o knygos – rašytojus. „Pažinimo kelias yra beribis“, – sakė svečias, savo kūrybos galias dosniai dalijantis knygoms, muzikai ir scenai.

Jo asmenybe ir kūryba besidomintiems žmonėms jis kalbėjo apie savo didelio populiarumo sulaukusias knygas, dainavo dainas, dalijosi vaikystės, piligriminių kelionių, susitikimų, įvairių patirčių blyksniais.

Per kelerius metus parašytos penkios knygos, iš jų trys – piligrimystės idėją įvairiomis jos prasmėmis skleidžiantys romanai, pelnę kinematografiškiausio kūrinio titulus, leidžiami vis naujais tiražais, daugybė renginių, pristatymų ir tūkstančiai gerbėjų skaitytojų, – to aktorius neplanavo ir neįsivaizdavo. Rašyti knygų jis nė neketino, kol neišsiruošė į gyvenimą pakeitusią kelionę – 800 kilometrų šv. Jokūbo kelią.

Literatūros pasaulyje J. Gaižauskas debiutavo 2020 m. su knyga „Dievas su šlepetėmis“. Tai atviras ir nuoširdus dienoraštis apie piligrimystę, kelionėje patirtus išbandymus ir atradimus, santarvės su savimi, Dievu ir gyvenimu paieškas.

Netrukus pasirodė ir antroji mistiško atspalvio knyga „Tigras, glostantis pėdas“, nukelianti skaitytoją į Astūrijos kalnus, Afrikos dykynes ir Islandijos ledynus.

Trečiojoje knygoje „Žaižaruojančios dangaus skeveldros“ kūrybiškai susipina paties autoriaus kūrybinės mintys ir Vytauto Mačernio poezija.

Knyga „Pasibaidęs Dievo žirgas“, kaip sakė autorius, tai neįtikėtinos įtampos kupina istorija apie meilę, tikėjimą, neviltį, skausmą, užmarštį ir atmintį. Vienas svarbus atsakytas klausimas gali sugrąžinti atmintį... Tik kaip jį prisiminti?

Pristatyta ir pati naujausia knyga „Antarktidos indėnai“ – gydanti sužeistą sielą. Pasak rašytojo, „Antarktidos indėnai neklausia, kiek tau metų, jie nori žinoti, kiek vaiko yra tavyje...“

Už gražų laiką kartu svečiui dėkojo bibliotekos vadovė Vida Urnikienė, o jis – visiems susirinkusiems.

Telšiškiai galėjo nusipirkti J. Gaižausko knygų. Savo kūrybos gerbėjams jis dalino autografus, pirmuosius knygos puslapius papuošęs specialiais antspaudais.

Dėkojame rašytojui už bibliotekai padovanotą knygą.

Daugiau nuotraukų:

https://www.facebook.com/media/set?vanity=kpbiblioteka&set=a.635597115445379

 

 
Savanoris bibliotekoje