Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

ŠIAURĖS ŠALIŲ LITERATŪROS SAVAITĖ. SVEČIAI IŠ GARGŽDŲ

Lapkričio 13 d. bibliotekoje sulaukėme svečių iš Gargždų – atvyko „Kranto“ progimnazijos 4 d klasės vaikai su mokytoja Rima Milkintiene. Mokiniai ne tik susipažino su biblioteka ir jos veiklomis, bet ir dalyvavo akcijoje – šią dieną, kaip ir kasmet, mūsų biblioteka jungiasi prie Šiaurės šalių literatūros savaitės.

Šių metų Šiaurės šalių literatūros tema – „Kalėdos Šiaurėje“. Dauguma mūsų, išgirdę žodį „Kalėdos“, prisimena šiltą laukimo jausmą, jaukumą ir bendrystę.  

Moksleiviams buvo pristatomas jau trečią dešimtmetį vykdomas Šiaurės šalių asociacijos „Norden“ projektas, kurio tikslas – būtent šią dieną tuo pačiu metu įvairiomis kalbomis Šiaurės ir Baltijos šalyse skaitomos ištraukos iš Šiaurės šalių autorių knygų. Siekiama puoselėti garsinį skaitymą, propaguoti Šiaurės šalių literatūrą ir prisidėti prie skaitymo skatinimo.

Skaityta ištrauka iš Astrida Lindgren knygos „Emilis iš Lionebergos“. Rašytojos sukurtas Emilio pasaulis yra tapęs Šiaurės šalių kultūros paveldo dalimi ir pelnė pripažinimą visame pasaulyje. Galbūt todėl, kad ir suaugusieji, ir vaikai Emilio ir kituose Kathulte gyvenančiuose personažuose lengvai atpažįsta save?

Po skaitymų vaikai atsipalaidavo edukaciniame spalvinimo užsiėmime su papildytos realybės programėle „Quiver“.

Ačiū dalyvavusiems ir lauksime sugrįžtant!

#ŠiaurėsŠaliųLiteratūrosSavaitė

 
Savanoris bibliotekoje