Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

„TĖČIAI SKAITO VAIKAMS“ BIBLIOTEKOJE

Gruodžio 8-osios popietę bibliotekoje vyko skaitymo skatinimo akcija „TĖČIAI SKAITO VAIKAMS“ – tėveliai skaitė įvairias pasakas vaikams.

Pasiklausyti skaitymų sugužėjo tėveliai, mamos, seneliai ir Telšių lopšelio-darželio „Berželis“ „Viščiukų“ grupės vaikai su mokytojomis Aušra Jonkiene ir Rasa Stefanavičiene.

Vaikų ir jaunimo aptarnavimo skyriaus vedėja Monika Lukoševičienė pristatė akcijos „Tėčiai skaito vaikams“ idėją bei tikslus ir pakvietė tėčius paskaityti pasirinktas pasakas. Skaitymus papildė ir jaukumo suteikė Telšių lopšelio-darželio „Berželis“ vaikų dainelės „Vabalas“ ir „Ten ir aš“ bei bardo, dainų kūrėjo Andriaus Jokubausko atliekami muzikiniai kūriniai. Pro langą matėsi spindinti eglė, tėčiai keisdamiesi ramiais balsais pasakojo, pleveno vaikų juokas, dainelės... bibliotekoje sklido šventinė nuotaika...

Viešosios bibliotekos vadovė Vida Urnikienė padėkojusi palinkėjo, kad tokio pobūdžio akcija taptų tradiciniu renginiu, nes skaitymas turi didelę reikšmę vaiko vystymuisi – vaiko santykis su knyga ypatingas tuo, kad pirmiausia jis yra emocinis.

Vaikų ir jaunimo aptarnavimo skyriaus darbuotojos kartu su bibliotekos vadove įteikė dalyviams padėkos raštus ir po vaikišką knygutę.

SKAITYKIME, tėčiai, mamos, seneliai vaikams pasakas, eilėraščius, nuotykius, nes skaitymas skatina vaiko emocinę ir socialinę raidą, nes skaitymas suartina!

Renginio akimirkas užfiksavo Vida Urnikienė ir Aušra Ubartienė.

Daugiau nuotraukų:

https://www.facebook.com/kpbiblioteka/posts/662281599443597

 
Savanoris bibliotekoje